Hel elektrisk fra Porsche – Taycan

Taycan – den første rent elektrodrevne sportsvognen fra Porsche – vil lansere i slutten av 2019, etterfulgt av sin avledede, Taycan Cross Turismo.

“Elektromobilitet og Porsche går perfekt sammen; ikke bare fordi de deler en høyeffektiv tilnærming, men spesielt på grunn av deres sportslige karakter, sier Oliver Blume, styreformann i Porsche AG. “

I 2022 investerer vi mer enn seks milliarder euro i elektrisk mobilitet, og innen 2025 vil 50 prosent av alle nye Porsche-kjøretøy kunne ha et elektrisk drevsystem. Likevel vil vi i løpet av de neste ti årene fokusere på en drivmiks som består av enda mer optimerte bensinmotorer, plug-in hybridmodeller og rent elektrisk drevne sportsbiler. Vårt mål er å ta en banebrytende rolle i teknologi, og derfor vil vi fortsette å konsistent tilpasse selskapet med fremtidens mobilitet.

Beslutningen om å produsere også den neste generasjonen av Macan på selskapets Leipzig-område, gir mulighet til å produsere fullt elektriske kjøretøy på eksisterende produksjonslinje. I likhet med Taycan, har denne kompakte SUV 800-volt teknologi. Fremheving av Leipzigs fremtidige levedyktighet og forbedring av fleksibiliteten og effektiviteten ytterligere, vil denne modellen være basert på PPE-arkitekturen (Premium Platform Electric), utviklet i samarbeid med Audi AG.

800 volt-system!

Taycan vil også ha et 800 volt-system som åpner for rekordrask lading. Porsche er del av VW-konsernet og Volkswagen er en av partnerne bak hurtigladenettverket Ionity. De første Ionity-laderne er allerede på plass i Norge, og er laget for opptil 350 kW ladeeffekt.

Foreløpig er det ingen elbiler som støtter 350 kW lading, ifølge Norsk Elbilforening. Taycan skal være den første, og ifølge Porsche skal det kun ta fire minutter å lade bilen for 100 kilometers rekkevidde med 350 kW-lading.

Med en rask oppfølger

Taycan vil bli fulgt opp av Taycan Cross Turismo – en slags allroad-versjon av Taycan. Cross Turismo-varianten skal komme kun kort tid etter Taycan. Og nå har Porsche bekreftet at det også kommer en tredje elbil: Neste generasjon av Macan vil bli helelektrisk. Porsche har allerede bekreftet av den får 800 volt-system, og at 50 prosent av alle nye Porsche-modeller kan være elektriske i løpet av 2025.

Kan den bestilles?

I april 2018 åpnet Porsche for muligheten til å reservere Taycan – som på det tidspunktet fortsatt var konseptbilen Mission E. Reservasjonsløsningen ble utviklet av Porsche Norge, og var en periode kun tilgjengelig i det norske markedet. Nesten 3000 personer har betalt 20 000 kroner i depositum for å reservere Taycan.