Honda lanserer sin første elbil

Honda e er deres første rene elbil. Den ble vist på bilutstillingen i Genevé og det er nå klart for å kunne reserve den for levering tidlig i 2020.

Norge blir et av de første landene bilen vil bli klar for og det er helt sikkert en god idé, da elektriske biler selger bra i Norge.

I følge Honda vil Honda e ha en rekkevidde på rundt 200 km., med de kommer med en eksakt rekkevidde litt senere. Dette blir helt klart en perfekt bil for byene, men i tillegg at den vil klare ca. 200 km. gjør at den også passer for andre som ser behovet av en liten elektrisk bil.

Det er noe spesielt med interiøret, da hele bredden har skjermer og litt retro på det andre gjør dette til en meget spesiell bil som helt sikkert vil bli foretrukket. Dette er nok et stort behov for Honda, da salget ikke har vært helt på topp de siste årene.

Noe annet som også er spesielt med Honda e er sidespeilene, dette er nå erstattet av avanserte videokameraer. Her vil man få se omgivelsene i en mye større detalj som igjen eliminerer blindsoner.

Les mer om Honda e på Honda sine sider.

Verdenspremiere av den nye BMW 8-serien Gran Coupe er 25. – 27. juni 2019 i München og med levering fra september 2019.

honda e interiør
honda e sidespeil

Honda e interiør

Den åpne utformingen av Honda e Prototype gjenspeiler det japanske arkitektoniske prinsippet Ma. Ordet beskriver det åpne rommets dynamiske egenskaper. Hondas designere og ingeniører samarbeidet om å skape et konsept med flatt gulv og bakhjulsdrift som gir rom for et slikt åpent interiør. Den rene og tydelige grafikken på sjåførens informasjonsskjerm og infotainmentsystem tilfører det naturlige preget et hint av moderne teknologi. Oppbevaringsrom og ladepunkter sørger for at alt finner sin plass.

Sidespeil

Honda e erstatter sidespeil med avanserte videokameraer. Her vil man få se omgivelsene i en mye større detalj som igjen eliminerer blindsoner.

 

Bilder: Honda